Energie vergelijken en tot wel 300 euro per jaar besparen

Het is heel eenvoudig om via Consumind energie te vergelijken. Na dat je je gegevens hebt ingevuld kun je starten met energie vergelijken. De totale jaarkosten van een energiecontract worden berekend op basis van je energie verbruik en de regio waar je in woont. Zo zie je in één opslag welke energieleverancier voor jou situatie het goedkoopste is.

Consumind helpt je met energie vergelijken

Omdat meer dan 23 energieleveranciers in zelf vergelijken een behoorlijke klus is, helpt Consumind je graag bij energie vergelijken. Er wordt een vergelijking gemaakt op basis van prijs en voorwaarden maar ook wordt er gekeken naar de kwaliteit van bijvoorbeeld de klantenservice. Er zijn duidelijke verschillen hoe energieleveranciers met consumenten omgaan.

Bij Consumind kun je niet alleen energie vergelijken op prijs, maar ook op kwaliteit. Dat houdt in dat je in één opslag kunt zien welke energieleverancier het beste gewaardeerd is én het voordeligste. Maandelijks worden de energieleveranciers beoordeelt en op een rij gezet. Hieronder vallen zaken zoals de prijs, het overstapproces, online dienstverlening, afhandeling van klachten en duurzaamheid.

Waarom de prijs vergelijken?

Veel consumenten denken dar hun huidige energieleverancier het voordeligste is op dat moment, maar dit is vaak niet zo. Sinds de liberalisering van de energiemarkt is de concurrentie tussen de energieleveranciers moordend en worden de prijzen telkens veranderd. Het verschil tussen het duurste en het goedkoopste contract loopt in sommige maanden wel op tot meer dan 300 euro. Dit kun je dus besparen met energie vergelijken!

Vergelijken en overstappen

Er stappen steeds meer Nederlanders over van energieleverancier. Meer dan 800.000 huishoudens hebben al gebruikt gemaakt van Consumind en hebben gezien hoeveel je kunt besparen met energie vergelijken. Wanneer je overstapt kun je tegenwoordig meer dan 300 euro besparen. Dit is wel afhankelijk van het huidige contract en hoevaak je al overgestapt bent in de afgelopen periode. Een voordeel van Consumind is dat mocht je willen overstappen na het energie vergelijken, een eventuele overstapboete van je oude energieleverancier wordt vergoed. Zo ben je altijd vrij om te gaan en staan waar je wilt én kun je besparen. Prettig geregeld!