Isolatie

Woningisolatie, iets waarin het afgelopen jaar veelaandacht aan is besteedt. En dit is niet geheel onlogisch gezien de voordelen welke woningisolatie met zich meebrengt. Daarnaast is het voor woningeigenaren, door de overheid vanwege de subsidie, nog interessanter gemaakt om isolatie  te overwegen. in het najaar van 2017 bleek de gehele subsidiepot al op te zijn, en tot op heden is het nog niet duidelijk of er nog een subsidiepot beschikbaar wordt gesteld.

Tevens kunnen we uitmaken uit het nieuwe regeerakkoord dat er vanuit de overheid toch ook wel verwacht wordt dat eigenaren met een eigenwoning, woningbouwverenigingen en andere verhuurders gaan nadenken over het verbeteren van de woningisolatie. Wilt u meer informatie over het nieuwe regeerakkoord kunt u de website van de overheid raadplegen en het vernieuwde regeerakkoord in zijn geheel nalezen.  

Omdat woningisolatie zorgt voor een vermindering van de uitstoot vind de overheid het belangrijk dat wij met zijn alle mee gaan werken aan het reduceren van het energie- en gasverbruik.

Door het aanbrengen van woningisolatie zorg je ervoor dat de woning in de winter minder koud zal aanvoelen, waardoor er minder gestookt zal gaan worden. Tevens is het mogelijk met woningisolatie ervoor te zorgen dat in de zomer de woning juist koeler aanvoelt, waardoor er minder gebruik gemaakt zal worden van de ventilator of zelfs airco. In beide gevallen zorgt dit uiteraard voor een vermindering op het gas- of energieverbruik en dit is positief voor het milieu.

Voor woningeigenaren heeft het dus twee hele grote voordelen namelijk de vermindering op energie- en gasverbruik en de verhoging van het wooncomfort. Isolatie van de spouwmuur vloer- en bodem zorgen ook voor het tegengaan van schimmels en vocht in de woning.